2012. július 24., kedd

HELL Hírmorzsák


 Egy kis olvasnivalóval és videóval szolgálnék, így érdekességképpen Magyarország legnagyobb energiaital gyártójáról mégpedig a HELL-ről.

Németországból rendelte az energiaital-gyártó cég azt a gépsort, amellyel műanyag palackokat is lehet töltetni. Az új technológiát 27 kamion szállítja a Miskolc közelében található Szikszóra. Üzembe helyezésével a termelés megháromszorozható. „Száz százalékban magyar tulajdonú cégről van szó, jelenleg 30 országban vagyunk jelen, illetve folyamatosan bővül még a piac” – mondta a Hír TV-nek Török Annamária, junior brand manager.

A parlament az energiaitalokra is kivetette tavaly a köznyelvben csak chipsadóként emlegetett népegészségügyi termékdíjat. Az adófizetés alól a gyártók egy része a receptúra megváltoztatásával próbált kibújni. A serkentőanyagként használt taurint a koffeinadag emelésével helyettesítették. A kormány 2013-tól bezárná a kiskaput.
„Az energiaitalokat bevontuk a népegészségügyi adó első körébe, és azt láttuk, hogy az összetevők módosításával kimászott ez alól több termelő. Egyetlenegy multinacionális vállalat fizet tulajdonképpen korrektül adót az ő terméke után, úgyhogy a szabályozással megyünk utána ennek a problémának, tehát szeretnénk jelezni, hogy ennek a túlzott fogyasztása egészségügyileg nem jó” – mondta korábban Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.
A törvénymódosítási javaslatról a magyar energiaital-gyártónak egyelőre nincs hivatalos álláspontja. „Mi beruházunk ebben az elmaradott kistérségben, és ezeket a beruházásainkat folytatjuk, bízunk benne, hogy ehhez támogatásokat kapunk és nem pedig elriasztanak bennünket” – mondta Tarsoly Elemér projektmenedzser. Az új gyártósor kétmilliárd forintba kerül, amit részben uniós támogatásból finanszíroz a cég.

Forrás: HírTV

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése